USA er mere end blot New York og Californien

Fra et dansk synspunkt kan det være ganske svært helt at sammenfatte, hvor stort et land USA egentlig er. Derfor bliver samtalen ofte kogt ned til de mest populære destinationer, når man taler om at tage en tur til Staterne. New York er et af de mest populære feriemål for danskere, der ønsker at opleve Amerika. Men det vil være en skam at sige at NY repræsenterer hele USA. I realiteten er metropolen faktisk ganske anderledes end det resterende enorme USA, som indeholder massevis af andre unikke og interessante byer. På samme vis tilbyder den populære stat Californien også nogle helt andre oplevelser, end dem man eksempelvis kan få i Sydstaterne og New England området.

Rent geografisk skal man ligge mange af de største europæiske lande sammen, før de på nogen måder matcher størrelsen på USA. Det er verdens tredjestørste land, og strækker sig hele vejen fra øst- til vestkysten, samt Hawaii i Stillehavet, og Alaska mellem Rusland og Canada. Derfor vil der altid være nye steder man kan rejse hen. Europæere kan ofte være af den overbevisning, at mange amerikanere ikke er gode nok til geografi. Måske er der noget om snakken – men det gælder i realiteten også den anden vej rundt. Vi glemmer ofte hvor forskellige og komplekse de enkelte stater i USA er, og at man ikke blot kan skære alle indbyggerne over én kam.

Har du derfor haft i tankerne at tage en tur til USA, kunne det måske være spændende at rejse til et af de lidt mindre turistbesøgte områder. Af disse byer kan bl.a. nævnes Atlanta, New Orleans, Boston og Houston. Har du før været i USA, vil du formentlig opleve at disse steder adskiller sig markant fra hinanden. Det er en verden til forskel, hvis man før primært har været i New York ved østkysten, eller rejst rundt i Californien. En roadtrip igennem landet er også en udmærket måde at se mange forskellige steder på kort tid. Der er heldigvis mange spændende muligheder at vælge imellem.