Lav dine egne interaktive prototyper

En prototype kan være mange ting. Det kan være på et fysisk produkt som skal ud og sælges i butikker og virksomheder, det kan være prototyper på figurer der skal indgå i spil eller tegnefilm, det kan være prototyper på programmer, og det kan være prototyper på apps eller hjemmesider. Apps og hjemmesider er noget som rigtig mange beskæftiger sig med. De er en del af rigtig mange menneskers hverdag, arbejde og studier. Ligeledes er de netop grundet denne popularitet, mange folks interesse. Det er derfor noget som mange nyder at lege med i deres fritid, og også noget som er en del af mange studier.

Det er faktisk super nemt at udvikle prototyper, til ens egen hjemmeside eller app. Der findes forskellige værktøjer som kan gøre det let for dig at lege med, nogen hvor du intet teknisk eller datalogisk viden behøver, og nogen som er lidt mere tekniske. ’Pop’ er en app, som gør det muligt for dig at sammensætte tegninger og papirprototyper på en måde, så de bliver interaktive og du dermed kan navigere rundt i dem. Om du er studerende, designer eller blot interesseret, giver denne app dig mulighed for at forvandle ideer med papir og blyant, til en virkelig prototype. Du skal regne dine ideer ned i små firkanter som skal forestille en app, tage billeder af dem og sammensætte dem i ’PopApp’, sådan som du ønsker den virkelig prototype skal fungere.

Ønsker du at sammensætte en idé til en hjemmeside i en faktisk prototype, kan du anvende værktøjet Wireframe. Det er et værktøj som kræver en smule mere teknisk kunnen, men er ellers yderst let at anvende. Opbyg din prototype ved at klikke og trække i de elementer og funktioner som du ønsker. Du kan derved nemt lege med dine ideer på en virkelig måde, og ende ud med en prototype som afspejler de ideer du har, om et endeligt produkt. Udforsk disse værktøjer og leg med dine ideer, hvad end det er et krav på studiet, arbejdet eller blot af interesse.