Har i droppet iPads i hjemmet?

Måske er du bekendt med undersøgelsen som har været oppe og vende i medierne, omkring børn der vises at vælge iPad’en fremfor samvær med deres venner. Denne undersøgelse har fået rigtig mange mennesker til at tænke ekstra over, at give deres børn en iPad. Mange forældre har tilladt deres børn at spille iPad helt fra 2-års alderen. Dette er dog ikke kun en negativ ting, da interaktionen med diverse apps og andre værktøjer på en iPad, i høj grad har vist sig at have en positiv indvirkningen på børns udvikling og hjerne. Det er dog i høj grad forstyrrende, at børn foretrækker denne teknologi fremfor reelt samvær og leg med kammerater.

Af denne grund har mange moderne børnefamilier valgt, helt at udelukke iPad’en fra familielivet derhjemme. Det er i høj grad blevet mere ’in’, at nyde en god bog, spille brætspil med sine børn og sende dem ud i haven når de keder sig. Det er klart at man som forældre finder det skræmmende, at deres barn ikke ønsker at lege med venner i ligeså høj grad som de ønsker at spille på en iPad. Man ønsker for sit barn at de udvikles socialt og får nogle gode venner, og netop af denne grund vælger mange forældre at sælge iPad’en.

Det giver en helt anden følelse at være hjemme. Man er meget mere sammen som forældre og barn, også selvom man sidder hver for sig og læser en bog, laver lektier, eller har venner med hjemme. Og når man tænker over det, er det alligevel ikke så vigtige ting vi laver når vi sidder på Instagram, Facebook, diverse netaviser, eller ser TV. Det som man virkelig husker, er en god bog vi har fordybet os i over længere tid, dagen hvor vi spillede brætspil hele familien, de fælles familiemiddage med TV’et slukket, og dagene med vennerne på besøg. Selvfølgelig betyder det ikke at man dropper alt fjernsyn, computerspil og lignende. Men flere og flere forældre vælger at nedtone brugen, og opdrage deres børn i et hjem uden en iPad og iPhone fra 2-års alderen.