Gode råd til dit CV

Når man skal i gang med jobsøgningen, er der nogle ting man skal sættes ind i. Der skal skrives en god ansøgning hvortil det skal overvejes hvad den skal indeholde, man skal overveje om der skal vedhæftes eksamensbeviser, og der skal vedhæftes et CV. Det siges, at CV’et nok er det vigtigste i forbindelse med en ansøgning, da de fleste som læser disse ansøgninger, som det første gennemgår CV’et. Det er derfor vigtigt at, med så få ord som muligt, at sige alt det nødvendige om dig.

Et CV skal helst holde sig på 1-2 sider. Kodeordet er lidt men godt. Hold dig til stikord og korte sætninger. Et CV er en liste over dine tidligere jobs og uddannelse, samt vigtige karaktertræk. Det handler om at lave en liste hvor du angiver alt hvad du har lavet igennem dit liv, med årstal fra starten på aktiviteten til slut. List dine yderligere positive karaktertræk – også dem som du ikke fik nævnt i din ansøgningstekst.

Nøglen til et godt CV er dog, at du varierer den efter jobbet. Det nytter ikke noget at du skriver ting på dig CV, som ikke er relevante for den stilling du søger. Det vil sige at du hver gang skal rette og tilpasse dit CV, alt efter hvilket job det er du søger. Det er vigtigt at lægge tryk på, at du hverken skal lyve eller pynte på dit CV. Sig altid sandheden, de vil højst sandsynligt finde ud af den ved ansættelse eller allerede inden, ved eventuelle referencer du har tilføjet. Det handler om at du lægger tryk og fremhæver netop de ting om dig, som gør dig kvalificeret til jobbet. Stryg derfor det unødvendige som netop denne ansøgning ikke ønsker, og nøjes med at skrive de ting på du finder relevante og interessante for dem – på den måde holder du det netop holder det til lidt, men godt.