Gaming er god hjernegymnastik

Er du en af dem som indimellem nyder et par timer med din PlayStation eller et godt computerspil? Og bliver du også fyldt med dårlig samvittighed når du har siddet der lidt for længe og føler, at der er så mange andre ting du hellere burde bruge din tid på? Så kan denne artikel muligvis lette din samvittighed en smule. Rigtig mange kloge mennesker siger nemlig, at spil er yderst gode til at vedligeholde og styrke hjernens kapacitet. Hjernen har godt af at blive udfordret gennem vanskelige og udfordrende spil, indimellem. Når du spiller større spil hvor du for alvor bliver udfordret, vil områder af din hjerne blive aktiveret på en sådan måde, at de faktisk vokser sig større.

I mange spil kræver det en yderst god koncentrationsevne, at være årvågen på de mange ting som sker omkring en. Særligt action-spil kræver at man er yderst opmærksom, da man skal holde styr på flere bevægelige genstandes position hele tiden. Der findes ligeledes decideret spil som er lavet med formålet at være hjernegymnastik. Sådanne spil er også blevet yderst populære, da sådanne spil i høj grad appellerer til mange menneskers konkurrencegen. De er sjove og udfordrende, hvilket gør dem super sjove. Og når man bliver en smule afhængig af computerspil, så gør det vel heller ikke så meget, når de er gode til at holde hjernen i gang?

Så drop den dårlige samvittighed. Det er klart at computerspil ikke skal fylde alt, og være årsagen til at andre pligter og deadlines overskrides. Men der er ingen grund til at have dårlig samvittighed over at spille computer, Playstation eller diverse app-spil, da de er yderst effektive til at holde hjernen i gang. På samme måde har de faktisk meget positive virkninger på ældre, når hjernen godt kan give lidt modstand. Ligeledes for små børn, som er i gang med en udviklingsproces, kan have godt af at få aktiveret hjernen lidt ekstra med nogle bestemte computerspil.